WEDSTRIJDVERSLAGEN 2010

 

WEDSTRIJD LOON PLAGE 11 NOVEMBER .

41 schutters zakten toch af om aan deze wedstrijd deel te nemen .
Bij amper 5 graden en een massa wind werd het startschot om 9 uur gegeven ondanks deze erbarmelijke omstandigheden .
Weer of geen weer er is altijd iemand die het niet kan deren en dat waren er deze maal twee die met kop en schouders boven de anderen uitstaken . 5 VKS schutters waren ook present .

In Cat A wint een zeer sterke Jean René Framery met 90 gevolgd door Christian Coopman 85 en Danny Demeyere 84 .

In Cat C was VKS aan het feest met een zeer sterke Stefaan Devreese 84                      ( en tevens  4° scratch ) ondanks hij een beetje ziek was kon die de tweede toch op een goeie 9 punten laten volgen .

Bij de dames terug VKS op het podium met Martine Versluys die de bronzen plak inpalmde.

De veteranen waren een kolfje naar de hand van Serge Bouchend’homme 89 en die zo ook de spreekwoordelijke straat verder af was dan zijn concurenten en VKS hier dus ook op het hoogste schavotje . Marc Campe eindigde op plaats 7 .

Bij de junioren won Rudy Coopman  80 .

DD.

———————————————————————————————————————-

 

Weideschieting te Aalter      28 – 29 Augustus .

Achtste en tevens de laatste wedstrijd meetellend voor de beker van Vlaanderen .
Met 10 stonden ze in de barrage en eerste werd  de uittredende kampioen Werner Callebaut  gevolgd door Marcel Dedeyn en Daniel Dewitte , plaats 11 is voor Peter Beckaert ,12 Daniel Demol en nog een plaatsje verder vinden we Ignace Vindevogel terug .

Dan de eindstand voor de beker .

Op de eerste plaats  Andy Verniest , proficiat Andy .
Voor plaats 2 & 3 werd het  spannend de laatste wedstrijd want het verschil bedroeg amper nog 1 puntje in het voordeel beslecht van Eddy Poddevijn te nadele van Marcel Dedeyn .
Blijft vierde in de stand ondanks 2 fofaits in de laatste wedstrijden Stefaan Devreese .
Op de vijfde plaats sluit Peter Beckaert af . Joel Vandamme wordt elfde , Ignace Vindevogel twaalfde .
Zestiende en eerste dame Martine Versluys , Daniel Demol achttiende en Lionel Vandamme
éénentwintigste ,  Kurt Van Heuverswyn sluit de top vijventwintig af .

 

——————————————————————————————————————————————————————

VKS – KAMPIOENSCHAP VAN VLAANDEREN

LOON PLAGE – 15 AUGUSTUS 2010

 

 

P1030708.JPG

 

PASCAL LAMY PAKT DE BEKER

 

Met een vol huis, 72 schutters, werd VKS opnieuw beloond voor de ernst en de correctheid waarmee het wedstrijden organiseert. Niet alleen Vlaamse maar ook Waalse en een pak Franse vrienden-schutters kwamen opdagen voor dit kampioenschap dat in Frankrijk (!) moest plaatsvinden. In Vlaanderen is dat zo goed al onmogelijk geworden en blijkbaar kan of wil de federatie of de politiek daar iets aandoen!

Marc Campe en het voltallig VKS-bestuur hebben ondertussen een pak ervaring en hadden, samen met het bestuur van de plaatselijke club, alles goed voorbereid. En dat bleek ook zo vorige zondag. Te beginnen met gratis koffiekoeken voor iedereen, een bijzonder vlot verloop van de wedstrijd, voorsprong op het tijdschema en regelmatig tussenklassementen. Eén tegenvaller, een hardnekkige wind die de resultaten van de meeste schutters naar beneden haalde. Maar de besten mochten toch maar weer aanschuiven aan een prachtige prijzentafel!

 

P1030702.JPGIn de Cat 1; een eerste plaats voor  Regis Vermeulen tweede werd  Franck Dick , derde Danny Demeyere na barrage .

 

 

 

 

 

P1030699.JPGCat 2 ;  Daar werd het een barrage om de eerste drie plaatsen  , Bruno Baude haalde het van Francis Verheyden en Phillipe Finaz .

 

 

 

 

P1030694.JPGCat 3; Pascal Lamy won , op de tweede plaats mooi eindigend Jurgen Devrome ,  Stefaan Devreese sloot af op plaats drie na barrage .

 

 

 

 

P1030684.JPGDames ; Martine Versluys terug outstandig ,voor plaats twee & drie een barrage , deze werd gewonnen door Monique Verlinden voor Annick Scozezi .

 

 

 

 

 

P1030685.JPGJuniors ; Hoogste schavotje voor  Rudy Coopman , Romain Huyghe en Mattheu Dujardin deelden de overige podiumplaatsen .

 

 

 

 

 

P1030690.JPGVeteranen ; Terug de talrijkste groep , Serge Bouschend’homme mooi op plaats één gevolgd door Franco Scozezi , Marc Sarrazin op plaats drie als enige met een 25 op het bord .

 

 

 

 

Zoals gewoonlijk bij VKS-wedstrijden werd in elke categorie 60% van de inleg verdeeld. 150€ voor de winnaar, 90 voor de 2e, en zo verder in functie van het aantal deelnemers 70, 50, 30 ……


VKS wenst uitdrukkelijk alle schutters te bedanken voor hun deelname. Ook een bijzondere dank aan de mensen van BTC Loon Plage voor hun welwillende medewerking en de drink die na de wedstrijd aan iedereen werd aangeboden!


Volgende afspraak – enkel voor VKS-leden – op 5 september te Billy Berclau voor de finale van de Challenge.

UITSLAG 15 AUGUSTUS LOON PLAGE.pdf

rb

 

———————————————————————————————————————————–

 

100 FU- GRAND PRIX ARRAS 1 augustus 2010 .

 

De club van Arras heeft altijd wat moeite om veel schutters aan te trekken. Zo ook vorige zondag toen amper 40 deelnemers kwamen opdagen. Maar dat maakt geen afbreuk aan de goede tot schitterende prestaties van enkele VKS-schutters.

Pascal Leclerq, ex kampioen van Frankrijk die te Gommegnies ook al 98 schoot , wint hier met 96 

In categorie 1 bevestigt Pascal Cambier zijn aanhoudende vorm en wint met 95. Scores vanaf 90 zijn in Arras superprestaties. En die werden geleverd door Franck Taveirne (3e met 94), door Lionel Vandamme (5e met 91) en door Danny Demeyere (6e met 90).

Bij de dames opnieuw een podiumplaats voor Martine Versluys die 2e eindigt met 79. Marc Campe wordt met 81 derde bij de veteranen en Joris Vancoillie wordt 2e bij de superveteranen met 73. Vallen net buiten de prijzen: Stefaan Devreese (81), Willy Devrome (73) en Nathalie Versluys (51). Proficiat aan iedereen!

 

RB

 

 

_———————————————————————————————————————————

 

Weideschieting te  Horebeke .       31/7 – 1/8   2010

7 maximums ( 1-0) en je stond in de barrage van de zevende wedstrijd voor de beker van Vlaanderen ..
Enkel 2 man die erin slaagden om daaraan te voldoen en dus mochten afkampen om de overwinning .
Primus was Ignace Vindevogel die Eddy Podevijn versloeg en zo de wedstrijd op zijn naam zette . Derde werd Peter Beckaert en Joel Vandamme mooi vierde , VKS eindigde zo met 3 man in de top 4 proficiat .Nog enkele VKS uitslagen , 9° Kurt Van Heuverswyn en 24° Kurt Dekens .
De stand wordt nog altijd aangevoerd door Andy Verniest 145 pt  voor Eddy Podevijn 128pt. Marcel Dedeyn 120pt klimt naar de derde plaats terwijl Stefaan Devreese 4° met 119pt een plaatsje zakt door forfait te geven voor deze wedstrijd . Peter Beckaert vijfde met 94pt en Joel Vandamme 75pt  zevende in de stand vervolledigen vks in de top 10 .
Organisator Steven Vanovermeire kan dus terugblikken op een vlot verlopen schietweekend .

DD..

 


 

———————————————————————————————————————————-

 

GRAND PRIX BERETTA – GOMMEGNIES 2010 , 10-11 JULI

 

De jaarlijkse Beretta-schieting was voor Georges Gérin opnieuw een succes. Over 2 dagen kwamen 160 schutters opdagen (40 op zaterdag en 120 de zondag). En, traditiegetrouw, een geweer te winnen en 35.000 FOB-patronen. Bij de 6 finalisten ook Danny Demeyere maar uiteindelijk wint Pascal Leclercq. Toch proficiat Danny!

De volledige uitslag vind je  onderaan,maar hieronder de schitterende prestatie van enkele VKS-leden:

In 1e categorie een prachtige 2e plaats voor Danny Demeyere met 96. Ook heel sterk geschoten van Lionel Vandamme en Franck Taveirne die respectievelijk 4e en 8e eindigen met 95 en 94.

IMG_1849.JPG


In 2e categorie geen leden VKS maar in 3e categorie eindigt Francis Verheyden met 85 op de 19e plaats en nog net binnen de prijzen.

Bij de dames gewoontegetrouw een podiumplaats voor Martine Versluys die 2e wordt met 85. Proficiat Martine! Monique Verlinden eindigt ook binnen de prijzen met een 11e plaats en 79.

IMG_1830.JPG

 

 PRIX BERETTA 2010 uitslag.xls

NIET VERGETEN . 15 Augustus VKS wedstrijd te LOON PLAGE. 

 

————————————————————————————————————————————–

 

BAUFFE – KAMPIOENSCHAP VAN BELGIE FU 2010

 

Aangezien in Bauffe op zondagnamiddag niet meer mag geschoten worden, moest het Kampioenschap afgerond worden op enkel zaterdag 19 juni. Een start in mineur dus. En daar waar andere jaren alle 72 plaatsen vlug volzet waren, deze keer toch maar 61 deelnemers. Maar met Giovanni Mozzanica een terechte winnaar! Met 96/100 nam hij 5 punten afstand van zijn naaste concurrenten.

In de categorie CB eindigden Martin Delcroix en Geert Opdecam respectievelijk 7e en 8e met elk 88 punten.

In categorie A is Webers Johny kampioen met 91. Kurt Vanheuverswijn eindigt 8e met 85.

In categorie B isLionel Vandamme de nieuwe kampioen van België met 80. Kan verbazend lijken maar volledig correct. Lionel had geen klassement meer en door het “ingenieuze” reglement van de Federatie is dit het onbetwistbare resultaat. Proficiat Lionel! Patrick Boyen haalt met 79 nog net het podium.

Freddy Saey wint, zoals hij dat al bijna het ganse jaar doet, weer in categorie C en mag zich dus met 84 de terechte kampioen noemen.

Bij de junioren de verwachte winnaar, Alexandre Panneels met 85.

Slechts 2 dames aan de start waaronder Vera Neskens. Zij verliest met 68 het duel met Anne Focan die 84 schoot.

Jan Adriaens, in goede doen de laatste tijd, wordt nu ook met 90 Kampioen van België bij de veteranen. Proficiat Jan! Joris Vancoillie mist nipt het podium met 85. Marc Sarrazin met 84 wordt 6e. Ignace Vindevogel, Emiel Mordijck en Rudy Brisson waren zeker niet in vorm want zij eindigen op 9, 10 en 11 met respectievelijk 81, 80 en 79.

Uitslagrb

 

 

 

——————————————————————————————————————————————————

 

 

VKS – CHALLENGE 2010 – BILLY BERCLAU

 

De 2e manche van de Challenge is ondertussen achter de rug. Alhoewel nog niks definitief is, begint men toch al zicht te krijgen op een rangschikking.

De volledige uitslag is te vinden in de ‘TUSSENSTAND ‘ maar hieronder de voorlopige leiders.

Categorie A: Lionel Vandamme met 93.

Categorie B: Francis Verheyden met 89.

Categorie C: Gelijke stand voor Ghislain Dorme en Joël Vandamme met elk 86.

Categorie dames en junioren: nek aan nek tussen Martine Versluys met 84 en Monique Verlinden met 83.

Categorie Veteranen: eveneens spannend tussen Rudy Brisson met 94 en Marc Sarrazin met 93.


FINALE VAN DE CHALLENGE OP 5 SEPTEMBER VANAF 10U. Er is een gratis barbecue voorzien voor alle deelnemers. Vrienden en genodigden betalen slechts 10€

rb
———————————————————————————————————————————————————-


Weideschieting te Aalter  19 – 20 Juni .

Zesde weideschieting voor de BVV  waar 7 man zich in de barrage schoten . 
Walter Verniest won voor Eddy Poddevijn , derde werd Stefaan Devreese .
VKS resultaten ,  8° Ignace Vindevogel , 9° Joel Vandamme ,
10° Danny Demeyere , 11° Lionel Vandamme . 19° Guido Kimpe .

De tussenstand word nog altijd aangevoerd door Andy Verniest 127pt met op de tweede plaats Stefaan Devreese 119pt de derde plaats delen Eddy Poddevijn en Marcel Dedeyn 104pt. Nog 2 wedstrijden te gaan en we weten de winnaar van de Beker .

Willy Devrome kaapte een mooie vijfde plaats weg op het jachtparcours .

DD.

 

 

Willy Devroome kaapte een mooie vijfde plaats weg op het jachtparcours .

D

D—————————————————————————————-

GP DE FRANCE PIERREFEU DU VAR    5-6 Juni 2010

 

 

 

 

PRACHTIGE OVERWINNING VAN JAN ADRIAENS IN PIERREFEU


Liefst 7 V.K.S schutters hebben deelgenomen aan de G.P. DE FRANCE een F.I.T.A.S.C wedstrijd in PIERREFEU met name Marc Campe , Lionel Vandamme , Martin Delcroix , Franck Taveirne, Joel Vandamme , Vera Neskens en Jan Adriaens. Een wedstrijd die internationale bekendheid heeft verworven, kortom een klassieker voor de schutters.

De prachtige schietstand van Pierrefeu , gelegen midden in bossen aan de Azurenkust, dit gepaard met een uitgedokterde organisatie, heeft de kans geboden aan de deelnemende schutters een prachtig weekend te laten beleven.

De verplaatsing die onze leden gemaakt hebben liet al vermoeden de ze niet alleen voor de zuiderse zon gekomen waren. Deelname aan een internationale wedstrijd betekent ook wedijveren op hoog niveau. Dat onze V.K.S schutters uit het goede hout gesneden waren heeft zich ook vertaald in de resultaten.

Na een gelijke score van 186 op 200 voor Jan Adriaens en de Fransman Eric Lanfray moest de barrage beslissen wie de eindwinnaar zou worden in de Cat veteranen . Na een sportieve afkamping van hoog niveau met 23 voor Jan en 22 voor Eric was de winnaar gekend. Met terechte trots en fierheid mocht Jan dan ook de gouden plak in ontvangst nemen.

Proficiat Jan.


Verder nog knappe prestaties in de:

Cat.1: 9e Franck Taveirne 185/200 – 10e Martin Delcroix 183 – 11e Lionel Vandamme 182.


Cat. 3: 6e Joel Vandamme 162/200


Proficiat aan onze V.K.S. LEDEN

UITSLAG


frankrijk%20025 [1024x768] [50%]


REP.M.C.


—————————————————————————–


Weideschieting te Assenede  5- 6 Juni .

Vijfde wedstrijd voor de Beker van Vlaanderen en de kampioen van Vlaanderen moest ook nog een naam krijgen en wat voor een . Andy Verniest , de te kloppen man dit jaar op de weide nam dan ook oververdiend de trofee van kampioen in ontvangst en won zijn tweede opeenvolgende wedstrijd . . Tweede van 16 die in de barrage stonden werd Marc Van Den Eeckhout gevolgd op de derde plaats door uittredend kampioen Werner Callebaut .
VKS nam met Peter Beckaert een mooie 4° plaats in , ons eerste dametje Martine Versluys sloot af op een negende plaats , Stefaan Devreese werd 13° en  Michel Viola 14° .

Een nieuw tussenklassement met nu Andy Verniest ,107 pt , stevig aan de leiding 
tweede word Stefaan Devreese ,96 pt, derde word Marcel Dedeyn ,83 pt ,
5° Peter Beckaert ,71 pt  . 9° Martine Versluys , 57 pt .


DD

———————————————————————————

LIGUE FU 2010 – LOON Plage 29 –

30 mei


Voor de tweede maal organiseerde de Franse Federatie haar “ligue-wedstrijd” te Loon Plage. Altijd een risico want vlak aan de kust en dus extra gevoelig voor de plaatselijke weersomstandigheden. En dat was deze keer niet anders. Op sommige momenten veel wind, weinig zicht en koud en dat had zijn weerslag op de resultaten van een aantal gevestigde waarden. Maar niet op deze van Rudy Coopman – een junior – die dit jaar in grote doen is en met 96 iedereen het nakijken gaf. Weer 12 Belgische deelnemers op een totaal van 128. De schutters werden ingedeeld in 11 categoriën en dus teveel om daar in detail op in te gaan. Hieronder evenwel in vogelvlucht de prestatie van VKS .   

 

UITSLAG


SENIORS 1: 3e plaats voor Franck Taveirne met 90. Danny Demeyere 8e met 87. Martin Delcroix 12e met 85. Lionel Vandamme 24e met 79

SENIORS 3: logische overwinning voor Franck Dick met 89. Proficiat Frank! 5e plaats voor Geert Opdecam met 85. Stefaan Devreese eindigt 17e met 72. 20e is Kurt Van Heuverswyn met 69

VETERANEN: 7e plaats voor Miel Mordyck met 82.

DAMES: 4e plaats voor Martine Versluys met 71


rb
_______________________________________________________________________________

Weideschieting te LOTENHULLE  22 – 23 MEI .

Veel zon en dus ook veel volk op deze weideschieting die als vierde wedstrijd werd opgenomen voor de Beker Van Vlaanderen .
11 schutters met 3 maximums mochten dan ook afkampen voor de eerste plaats .
Andy Verniest en pa Walter vochten zich mooi naar plaats 1 en 2 . Daniel Demol werd mooi derde . Stefaan Devreese werd tiende en op de elfde plaats  Martine Versluys die daarmee terug ook de eerste dame in het klassement werd . 14° Peter Beckaert , 15° Antonio Carrino , 21° Michele Viola en op de 24° plaats vinden we Willy Devrome .

Dan het tussenklassement voor de Beker  .
Op de eerste plaats Stefaan Devreese 83 pt  zeer kort op de hielen gezeten door
Andy Verniest met 82 pt , derde staat Eddy Podevijn 71 pt , 7° Peter Beckaert 49 pt ,
9° Martine Versluys 40 pt  , 13 ° Joel Vandamme 36 pt , 14° Daniel Demol  36 pt ,
19° Lionel Vandamme 25 pt ,  24° Antonio Carrino 20 pt .


RP

DD


________________________________________________________________________________

Weideschieting te  MERELBEKE 15 – 16 MEI .

De derde wedstrijd voor de beker van Vlaanderen en dit in Merelbeke werd een enorm succes .
Op zondag was het dan ook aanschuiven om de reeksen af te werken .  De machines waren
afgesteld om de kleis met redelijke vaart de horizon in te schieten , ook moest er met staalhagel geschoten worden .
Bij de schutters amper met 2 in de barrage die 3 maximums hadden geschoten ,
Len De Vleeschauwer won die barrage van Eddy Poddevijn . Voor plaats 3 en 4 werd
afgekampt tussen Andy  Van De Perre  en Stefaan Devreese . Deze eindigde met een mooie 19 voor Stefaan echter Andy deed nog iets beter een schoot een maximum en werd derde .
VKS ‘ ers Peter Beckaert 12° ,Daniel Demol 13 ° , Martine Versluys 16 ° en eerste dame waarbij zij de beker ” Memorial  Marleen DeTandt ” in ontvangst mocht nemen ,
Antonio Carrino 18 ° , Danny Demeyere 20° , Michele Viola sloot de VKS deur op de 31° plaats .

In de tussenstand neemt Stefaan Devreese dan ook stevig de leiding in handen met 67 pt , tweede wordt Eddy Podevijn 58 pt en Andy Verniest zakt van plaats 1 naar 3 met 57 pt .
Peter Beckaert 37 pt stijgt naar de zevende plaats en Joel Vandamme 36 pt die forfait had gegeven voor deze wedstrijd zakt naar de negende plaats .
Martine Versluys 25 pt rukt op naar de dertiende plaats .
Bij de jagers een mooie zestiende plaats voor VKS met Guido Kimpe .


Rp

DD .

_________________________________________________________________________________


GROTE PRIJS VKS – LOON PLAGE – 9 MEI 2010

Met 64 schutters is VKS best tevreden. De helft van de deelnemers waren Fransen zodat we gerust stellen dat VKS ondertussen in Frankrijk niet alleen bekend en aanvaard is maar tevens ook geliefd. VKS wenst alle deelnemers te bedanken en zeker het bestuur van Loon-Plage voor de goede ontvangst en de perfect afgestelde machines. De aanwezige schutters waren tevreden over zowel de organisatie van de wedstrijd, die VKS zelf in handen had genomen, als over de prijzentafel. Zo kregen de  eersten (i.f.v. hun aantal) van elke categorie respectievelijk 130, 100, 80, 60, 40, 20 en 10 € !
Maar, het was enorm koud en dat had zeker zijn impact op de resultaten van sommigen. Hieronder in vogelvlucht de prestaties van enkele deelnemers die in 5 categoriën werden onderverdeeld. De volledige uitslag is onderaan terug te vinden .

In categorie A gingen de vier eerste plaatsen naar Franse schutters met Claude Guilbert als winnaar met 91.Francis Brunel 89 werd tweede na barrage waarin hij Richard Leleu klopte .Maar dan op plaatsen 5, 6, 7 en 10 Martin Delcroix, Lionel Vandamme en Franck Taveirne met elk 87. Danny Demeyere schoot 82.

Claude bevestigd het nog maar eens .

P1030017 [1024x768] [50%]


Slechts 3 schutters in categorie B maar met Frank Dick (89) als winnaar na een spannende barrage tegen Karl Courtois . Proficiat Frank! Plaats 3 werd ingenomen door Djamel Kam (76)

Een zeer tevreden Frank .

P1030015 [1024x768] [50%]


Categorie C was het grootst vertegenwoordigd en hier strandt Stefaan Devreese met 84 op 1 puntje van de overwinnaar Xavier Lelieur. Toch ook proficiat aan Stefaan! Pascal Lami (79) vervolledigde het podium . Kurt Vanheuverswijn (78) en Francis Verheyden (77) vallen met hun 5e en 6e plaatst nog net binnen de prijzen. Kurt Dekens schoot 70, Ghislain Dorme 68 en Joël Vandamme 61.

Xavier was de beste in Cat C .
P1030008 [1024x768] [50%]
Gewoontegetrouw ook aardig wat deelnemers (18) bij de veteranen. En hier weer een sterke Jan Adriaens die de reeks wint met 90. Proficiat Jan! Serge Bouchend’homme (88)en Jean Paul Tack (83) werden tweede en derde .Emiel Mordyck en Ignace Vindevogel worden 4e en 5e met 81 en 80. Joris Vancoillie is 11e met 72, Marc Campe 14e met 69. Willy Devrome deed de deur dicht met 54.

Jantje zag eens 90 pruimen hangen , beste veteraan en eerste belg .
P1030003 [1024x768] [50%]Tot slot de categorie van de dames en junioren. Romain Huyghe was de sterkste met 91. Tweede werd Rudy Coopman (89) die in de barrage een 25 op het bord zette en zo Matthieu Dujardin (89) naar de derde plek verwees .Onze VKS-vrouwen eindigden op 6, 7 en 8 en dat zijn Monique Verlinden (74), Martine Versluys (66) en Vera Neskes (55).


RB .


De Franse junioren op hun best , Romain scoorde een 91 .

P1020997 [1024x768] [50%]Aude Lecomte werd eerste bij de dames .

P1020958 [800x600]Uitslag

Scannen0002 [640x480]


Scannen0003 [640x480]


Scannen0001 [640x480]

_________________________________________________________________________________


Beker van Vlaanderen HERQUEGIES 1 & 2 MEI


Deze wedstrijd meetellend voor de beker van vlaanderen ingericht door Stefaan Wesel werd een schot in de roos .Veel vlaamse schutters hadden dan ook de weg naar Herquegies gevonden .

15 schutters waaronder 6 VKS leden stonden in de barrage  en voor deze had je 8 maximums nodig .


Eerste in die barrage werd Lionel “Der Bomber ” Vandamme . Tweede plaats voor Andy Verniest die zo de kop neemt in de tussenstand van de beker .

Net naast het podium , Stefaan Devreese, vierde ,maar die opklimt in de tussenstand naar een mooie tweede plaats .

Een mooie negende plaats voor Joel Vandamme die zo blijft meespelen voor die beker met een voorlopige derde plaats . Nog enkele  mooie plaatsen voor onze leden , Peter Beckaert , 13° , Kurt Van Heuverswyn,14° en tot slot Ignace Vindevogel 15° .

Eerste dame werd Martine Versluys die verdienstelijk afsloot op de zeventiende plaats .


DD.


——————————————————————————–


FU – WEDSTRIJD IN GOMMEGNIES – 24/25 APRIL 2010


Georges Gérin organiseert een wedstrijd, knipt met de vingers en daar komen zomaar 80 schutters op af. Een zonovergoten weekend met de zaterdag 20 deelnemers en op zondag 60. Georges die als geen ander zijn machines kan afstellen, had hier ook weer gezorgd voor, zoals hij het zelf noemt, un “tir commercial”. En de scores waren navenant, lees zeer hoog. Liefst 33 schutters schoten boven de 90!

In groep 1 eindigden 7 schutters ex-aequo met 95. waarvan 4 VKS leden !!! Pascal Quevat won , Martin Delcroix en Lionel Vandamme, werden respectievelijk 2e en 3e geklasseerd. Pascal Cambier vlagde af op de zesde plaats .Danny Demeyere valt met 91 net buiten de prijzen.

In groep 2 geen VKS deelnemers maar Singier Fabrice wint met 98!

In groep 3 een derde plaats voor Geert Opdecam met 92  Stefaan Devreese neemt met 86 de 5e plaats. Op plaatsen 7 en 8 vinden we respectievelijk Joël Vandamme en Kurt Vanheuverswyn met elk 84.

Groep 4 bestond uitsluitend uit plaatselijke super-veteranen.

Bij de veteranen in groep 5 wist Emiel Mordyck beslag te leggen op de 7e plaats en meteen ook de laatste geldprijs. Rudy Brisson schoot 86 en eindigt 10e. Ignace Vindevogel wordt 14e met 79.

Maar, last but not least, de dames in groep 6. Hier deed Martine Versluys het weer! Een dikke proficiat want Martine wint in deze groep met 89.


RB .Martine stond terug haar mannetje bij de dames .

P1020828 [1024x768] [50%]


 


Cat 1  Volledig VKS podium met Lionel als derde  .

P1020833 [1024x768] [50%]Geert mooi derde in Cat 3

P1020829 [1024x768] [50%]Dit smaakt naar meer hé Joel .

P1020831 [1024x768] [50%]

———————————————————————-

VKS -CHALLENGE 2010- BILLY-BERCLAU


Op zaterdag 17 en zondag 18 april had de eerste wedstrijd van het drieluik plaats . Een zonnig weekend waarbij 31 loyalen , waaronder 5 dames en een junior , kwamen opdagen . Nog te vroeg om al van winnaars of verliezers te spreken maar toch haalden enkele schutters reeds mooie resultaten . Zo zetten Lionel Vandamme , Marc Sarrazin en Ruddy Brisson een 25 op het bord . Franck Taveirne en weer Lionel schoten 24 . Joris Vancouillie , Jan Adriaens en Franck Taveirne een 23 . De volledige uitslag in de rubriek Challenge VKS tussenstand .   Volgende afspraak voor deze Challenge op 12 en 13 juni . Maar eerst nog op 9 mei de ” Open van VKS ” te Loon Plage .RB .


P1020817 [1024x768] [50%]

 

 

 

                                                           P1020787 [1024x768] [50%]

 

—————————————————————————————————————-

 

Federatieschieting FU BAUFFE   17 APRIL 2010

27 Deelnemers waaronder 3 VKS leden voor deze wedstrijd noodgedwongen ingericht op de zaterdag . Winnaar werd Franck Dick, 91, kort gevolgd door ons lid Geert Opdecam ,90, die zo de tweede plaats verwierf .Kurt Van Heuverswyn legde beslag op de vijfde plaats met een mooie 87 .  Paul Deckers,86, zegevierde in Cat A . In Cat B won Dalouh Abdelmalek ,86 . Tot slot een eerste plaats in Cat C voor Freddy Saey , 90 .


DD

————————————————————–

Federatieschieting FU Vezin  10 APRIL 2010

Amper 28 deelnemers op deze mooie schietstand . Ondanks het mooie weer
en het goed zicht geen al te hoge scores vandaag waaruit blijkt dat de machines
er redelijk scherp staan afgesteld .
Winnaar CB werd Jacques Dagneau met 90 ,de enigste score beginnend met 9.
Cat A  zet Rohnny Vanslype op zijn naam met 86 . Laurent Lindekens sloot af op
een zesde plaats met 82 .
Cat B  VKS  op het hoogste schavotje en dit dankzij Patrick Boyen 78 die
blijkbaar geabonneerd is op deze plaats dit jaar , proficiat Patrick .
Ook een terechte proficiat aan onze Kurt Van Heuverswyn 76,  die zilver
behaalde in de Cat C met evenveel punten als winnaar Clinkemaillie Henri 76 .

Rep DD . _______________________________________________________________________

GRAND PRIX DE LOON PLAGE  3 & 4  APRIL

Deze wedstrijd voor het eerst ingericht over twee dagen werd een schot in de roos
met  101 schutters ondanks het niet al te beste weer . Zoals gewoonte in de ‘ NORD’
een resem moeilijk te kloppen Franse topschutters op het appèl .
De scratch werd gewonnen door Richard Leleu die de zaterdag een 96 op het bord had gezet
en dus de  hoofdprijs van 500€ meegraasde .


Cat A werd gewonnen door Fabrice Hede 95 gevolgd door Mikael Croquelois 95.
Een prachtige derde plaats werd behaald door eerste belg en vks’er Franck Taveirne 94
13° werd Lionel Vandamme 86 ,17°  Danny Demeyere 82 .


Cat B , Rudy Coopman won met 94 , 5° Franck Dick 87 , 11° Rohnny Vanslype 80


Cat C , een eerste plaats voor Vincent Dormieu 95 , 6° Patrick Boyen 87 ,
13°  Geert Opdecam 82 , 19° Kurt Van Heuverswyn 78 .


Cat D ,de categorie van de veteranen . 1° Jean-Paul Tack 92,
6° Marc Campe 86 , 8° Ignace Vindevogel 83 , 14° Michel Abs 78 ,
23° Willy Devrome 59 , 25° Guido Kimpe 45 .

Rep DD


—————————————————————-


Weideschieting te ZOMERGEM 3 & 4 APRIL .

Veel volk voor de eerste weideschieting meetellend voor de  Beker van Vlaanderen ondanks het gure weer  .
De schutters moesten voor deze eerste wedstrijd direct hun beste beentje voorzetten daar
amper 6 schutters in de barrage geraakten .
Deze barrage werd gewonnen door Rudy Van Tricht  .
Derde werd onze VKS man die dit jaar zeker voor die beker gaat , Stefaan Devreese
VKS werd nog vertegenwoordigd door ,
7° Joel Vandamme , 16 ° Peter Beckaert en 20° en eerste dametje Martine Versluys .Rep DD

 

FEDERATIESCHIETING FA TE NOORDERWIJK 28-3-2010


In Vlaanderen en dus ook bij Frans Peeters wordt sinds begin dit jaar met staal geschoten. Maar dat heeft blijkbaar geen effect op de resultaten (van sommigen). VKS was met 7 schutters vertegenwoordigd en ze deden het weer goed.

Martine Versluys en Stefaan Devreese presteerden zelfs heel goed en schoten beiden 87. Ze werden door hun score en aangezien ze geen federatieklassement hebben, in de categorie CB ondergebracht. Zij eindigen er respectievelijk 7e en 8e, net achter Jan Adriaens die ook 87 schoot. Luc Budts werd winnaar met 96 !!!

In categorie A een zeer sterke prestatie van Francis Verheyden die wint met 92. Marc Campe valt met 84 als 4e nog net binnen de prijzen.

Patrick Boyen die dit jaar al een paar keer 90 en meer schoot kwam in de B-reeks met 78 niet verder dan een 5e plaats. Deze reeks werd gewonnen door René Wellens met 87.

Tot slot vermelden we nog in de categorie C een 7e plaats van Monique Verlinden met 65.


rb

_______________________________________________________________________________

VKS-LEDEN AAN DE SLAG IN OFFICIELE WEDSTRIJDEN


BELGISCHE FEDERATIESCHIETING FU BAUFFE 21 maart 2010:

In totaal 39 deelnemers waaronder 6 leden van VKS. In de CB-categorie bevestigt Etienne Vivier met 93 dat hij de beste blijft in België. En in categorie A bevestigt Marc Sarrazin met 87 (evenveel als de winnaar Geert Opdecam ) dat hij tot de betere schutters behoort. Joris VanCoillie en Kurt Vanheuverswyn eindigen respectievelijk 7e en 8e met 83. In categorie B een tweede overwinning voor Patrick Boyen (won ook al in Genappe) met 90 voor Ignace Vindevogel die 3e eindigt met 88!INTERNATIONALE WEDSTRIJD “OLYMPIQUE” CERNAY (FR): 21 MAART 2010

Naar verluid een lamentabele organistatie waarbij, door het niet respecteren van het uurschema en de aldus vallende duisternis, niet alle schutters 4 reeksen konden schieten. Het eindklassement voor de 61 deelnemers werd dan ook bepaald na 75 clays. De Fransman Chavassieux werd “scratch”-winnaar met 71 maar onze Lionel Vandamme en Stefaan Devreese eindigden mooi, in diezelfde A-categorie, respectievelijk 5e en 7e, elk met 67. Martin Delcroix wordt 12e met 61. Evenmooi resultaat voor Martine Versluys die in haar B-categorie 4e eindigde met 61. Marc Campe verovert een 8e plaats in categorie C met 54.


rb


_____________________________________________________________________


DEPARTEMENTAUX – ARRAS 13-14 maart 2010


Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de Franse Federatie te Arras haar wedstrijd voor de departementen NORD en PAS DE CALAIS. En naar jaarlijkse gewoonte nemen daar ook steeds een aantal Belgen aan deel, dit jaar 14 waaronder 9 leden van VKS.

De resultaten bewijzen opnieuw dat het nooit evident is in Arras, maar de VKS-leden eindigden dikwijls zeer verdienstelijk en met een mooie score. Met Martine Versluys, Freya Dorme en Marc Campe haalde VKS zelfs 3 overwinningen binnen!

Het is niet zo duidelijk welke regels werden toegepast op de ex-aequo’s en dus hieronder de uitslag zoals we hem gekregen hebben (Nord en Pas de Calais samen).

In het “scratch”-klassement is Richard Leleu eindoverwinnaar met 91 voor Rodrigue Bertaux eveneens 91 en Pascal Cambier met 90.

In categorie 1 wint Jacques Mordal met 88 voor Cape William 87 en onze Martin Delcroix met ook 87. Danny Demeyere eindigt 6e met 82, Lionel Vandamme 11e met 80.

In categorie 2 geen VKS-deelnemers.

In categorie 3 een mooie 3e plaats met 80 voor Stefaan Devreese, Ghislain Dorme wordt 26e met 64.

Bij de veteranen een OVERWINNING voor MARC CAMPE met 87. Proficiat Marc !  Ignace Vindevogel eindigt 9e met 75.

Nog een OVERWINNING voor VKS, ditmaal bij de dames waar MARTINE VERSLUYS bevestigt dat zij de beste dame is. Zij wint met 77 en 8 punten voorsprong op de 2e. Proficiat Martine!

En nog een OVERWINNING voor VKS in de categorie JU-F voor FREYA DORME met 45. PROFICIAT FREYA.


rep rb


_____________________________________________________________________


PASCAL CAMBIER = CLUBKAMPIOEN VKS  2010    7 MAART


P1020736 [1024x768] [50%]

 VKS had haar clubkampioenschap goed voorbereid en de organisatie was dan ook een succes. Alle 36 plaatsen waren ingenomen en de wedstrijd is vlot verlopen. De barre koude heeft zeker een rol gespeeld want de resultaten waren dikwijls verassend laag. Het vele zonlicht en vooral de vriendschappelijke sfeer hebben echter veel goedmaakt.

Ook in Frankrijk raakt VKS stilaan bekend en geliefd! 6 Fransmannenhebben zich ondertussen lid gemaakt, 3 van hen namen aan de wedstrijd deel.

VKS heeft een bijzondere inspanning geleverd wat de prijzentafel betreft! De 3 eersten van elke categorie kregen respectievelijk 12, 10 en 8 schietreeksen. Vanaf de 4e plaats kreeg “iedereen” 5 reeksen. Waarde van 1 reeks = 6€.

Hieronder de volledige uitslag maar in het kort nog wat toelichting:

In categorie Awint dus Pascal Cambier met 86 punten maar de 2e plaats met 84 punten werd pas na afkamping veroverd door Danny Demeyere voor Martin Delcroix.


In categorie B dezelfde spanning maar hier was afkamping nodig voor de 1e plaats. Jurgen Devrome haalde het en werd winnaar met 75 punten voor Kurt Vanheuverswijn. Patrick Boyen eindigt 3e met 73 punten.

P1020721 [1024x768] [50%]

In categorie C wint Ferdinand Vervisch (67) voor Ghislain Dorme (60) en Kurt Dekens (56).


Bij de dames werd favoriete Martine Versluys winnares (60) voor Monique Verlinden (56) en Caroline Cattrysse (50).

P1020714 [1024x768] [50%]

Tot slot bij de veteranen, die de grootste groep vormden, werd Jan Adriaens overtuigend winnaar met 84 punten voor Marc Campe (78) en Marc Sarrazin (75).

VKS wenst alle deelnemers te bedanken voor hun deelname en sportiviteit en geeft afspraak op 17 en 18 april voor het 1e deel van haar Challenge 2010.


rep rbuitslag clubkampvks

 

Advertenties