WEDSTRIJDVERSLAGEN 2011

VKS – CLUBKAMPIOENSCHAP 2011 – 20 MAART 2011 – BILLY BERCLAU

 

P1040236 [1280x768].JPG


De kop is eraf, het schietseizoen is begonnen! En, voor VKS met het clubkampioenschap, direct een schot in de roos. In geen tijd en weken vooraf waren alle 36 plaatsten gereserveerd en moesten zelfs schutters geweigerd worden. Een zonnige en windvrije zondag en toch waren de scores, behalve enkele uitzonderingen, in het algemeen niet aan de hoge kant. Enkel Franck Taveirne en Danny Demeyere schoten boven de 90 (resp. 93 en 92) en enkel Danny slaagde erin een 25 neer te zetten. De VKS kampioen in Cat 1 is dus Franck Taveirne . Cat 2 werd gewonnen door Stefaan Devreese , in Cat 3 was Antonio Carrino de sterkste . Beste dame werd Martine Versluys en Serge Bouchend’homme won overtuigend bij de veteranen . Bryan Vandamme was primus bij de junioren .
Ook een proficiat aan de schutters die een verplaatsing maakten van enkele honderden kilometers alsook het bestuur van VKS voor het goede verloop van de wedstrijd en aan de standuitbater voor het ter beschikking stellen van de instalatie en pouleurs .

 

 

viewer.png

 

 ___________________________________________________________________________________________

PRIX D’OUVERTURE  Gommegnies 26 & 27 maart .

 

Club du Fromentel hadden terug hun beste beentje voor gezet om hun organisatie van de de prix d’ouverture vlekkeloos te laten verlopen iets waar ze ook in slaagden . Ongeveer 60 schutters over de twee dagen hadden zich ingeschreven voor deze wedstrijd waaronder enorm veel belgen .

VKS was ook goed vertegenwoordigd op deze zeer zonnige maartse zondag  en stond aan de eindstreep met 3 podiumplaatsen en dewelke .

Bij de dames won Martine Versluys met 80 , Monique Verlinden eindigde op de vijfde plaats .

Bij de veteranen terug VKS op het hoogste podium en dit met Serge Bouchend’homme 91 ,Op de vierde plaats Rudy Brisson 85 , achtste negende en tiende werden respectievelijk Emiel Mordick 83 , Ignace Vindevogel 82 deze was nochtans schitterend gestart met een 25 en Marc VKS Campe 81 .

In Cat 1 won Pascal Cambier met een sterke 95 , Franck Taveirne 93 neemt mooi de laatste podiumplaats voor zijn rekening .Danny Demeyere 89  klokte af op de tiende plaats en Lionel Vandamme 88 werd elfde, Eric Thijs 81 werd zestiende  .

Francis Verheyden 83  plaatste post op plaats 5 in Cat 2 .

Cat 3  twee vks deelnemers , Pascal Lamy 81 juist buiten het podium en Stefaan Devreese 74 net binnen de top tien met een negende plaats .

UITSLAG 26 – 27 MAART BTC FROMENTEL.xls

 

 

……………………………………………………………………………………

 

Départementaux FU – Arras – 2 et 3 april

 

 

Amper 5 VKS leden waagden hun kans in deze wedstrijd die bezet was door 125 schutters .

Bij de dames won onze Freya Dorme een gouden plak met 74 gebroken stuks ,een dikke proficiat Freya .

In Cat 1 Na s’morgens 2 zwakke reeksen ( 19 en 21 ) kon Danny Demeyere postvatten op een negende plaats met 88 .

Bij de veteranen net geen podium voor Serge Bouchend’homme , Serge werd vierde met 86 .

In Cat 3 een vijfde plaats voor Pascal lamy met 85 en een mooie achtste plaats voor Ghislain Dorme met 79 .

 

 

———————————————————————————–

 

 

 

 

1ste Reeks van de CHALLENGE op 10/4/2011te BILLY BERCLAU.

 

 

 

Voor de 4DE maal werd de challenge ingericht door VKS en ieder jaar stellen we een groeiproces vast in deze wedstrijd. De challenge is een wedstrijd met een eigen karakter nl dat de schutter zelf zijn schietbeurt en tijdstip kan bepalen. In het verleden was dit een formule die plezant en ook haalbaar was voor schutter, standuitbater en inrichter. Door de toename van het aantal schutters was er op onze 1ste reeks van de challenge een lange wachttijd voor de schutters die in de namiddag waren toegekomen. Om deze reden heeft het bestuur van VKS in samenspraak met verschillende schutters een wijziging aangebracht in het reglement. In de volgende reeksen van de challenge zal men overgaan naar het klaarmaken van de planken, die de woensdag voor de wedstrijddag zullen bekendgemaakt worden. Dit om alles vlot te laten verlopen De wijzigingen komen later op onze site.

 De wedstrijd van zondag mag terug een succes genoemd worden. Nieuwe gezichten die de wedstrijdsfeer kwamen opsnuiven en meteen goeie reeksen kwamen schieten.

Na de 1ste wedstrijddag is het nog vroeg om al een prognose te maken maar enkele schutters kunnen hun ambitie moeilijk verbergen.

 Zo zien we Lionel Vandamme terug met een goeie score in de Cat 1.

 in de Cat.2 laat Stefaan Devreese zich in het rood kleuren met een 25.

 In de Cat 3 Carrino Antonio en Joel Vandamme die er meteen de pees opleggen.

 Bij onze dames zijn het Martine Versluys en Dorme Freya die in hun kaarten laten kijken.

 Bij de junioren is het Bryan Vandamme .

In de Cat. veteranen zijn het Daniel Demol ( die zich ook rood laat kleuren met een 25) en Marc Sarrazin aan de leiding maar het verschil is klein en er komen zeker nog andere schutters hun neus opsteken.

 

 

 

RP. MC.

 

 

 

———————————————————————————–

 

 

GRAND PRIX DE LOON PLAGE 23 & 24 APRIL

 

 

 

Bijna 100 schutters stonden paraat voor deze wedstrijd waarin je de keuze had om de zaterdag of op zondag aan te treden .

 Goed afgestelde machines en goed weer , meer moet een mens niet hebben om zijn weekend te vullen .                  De club de littoral nord hadden terug kosten noch moeite gespaart om deze wedstrijd in goede banen te leiden .

 De scratch werd gewonnen door JJ Colet met 96 die ook eerste werd in de Cat 2 .

 Barrage voor plaats 1 in de Cat 1 met 4 man die 94 hadden geschoten waaronder 2 Vks leden .

 Pascal Cambier en Franck Taveirne schoten 24 , jammer Franck van uw gemiste laatste klei , Claude Guilbert en Lionel Vandamme hadden 22 . Dan de shootoff Pascal won van Franck en won zo in de Cat 1 , Claude won van Lionel en werd derde . Danny Demeyere had 88.

 In Cat 2 , Franck Dick met 86 .

 Cat 3 eerste werd Tailleux Vincent met 94 gevolgd op de tweede plaats door onze Stefaan Devreese met een zeer mooie 91 .Francis Verheyden werd zevende met 84 en Pascal Lamy nam de volgende plaats in met 83 . Joel Vandamme had 76 .

 Bij de veteranen werd Bernard Delbeque primus met 92 , derde werd Serge Bouchend’homme 90 die zo ook op het podium stond voor VKS .Rudy Brisson raakte er 88 , Ignace Vindevogel 80 en Guido Kimpe 70 .

 Bij de Superveteranen won Georges Gerin 91 .

 Laurence Vitse won met 75 de damescategorie , Martine Versluys 67 en Monique Verlinden 61 stonden hun mannetje voor VKS .

 

 

DD.

 

—————————————————————–

 

 

FRANCO – BELGE 15 MEI LOON PLAGE

 

 

 

 

 

P1040629.JPG

 

 

 

 

 

Een eeuw geleden toen er nog kleischietstanden open waren in west vlaanderen werd het de jaarlijkse gewoonte om een wedstrijd Belgie- Frankrijk en een Frankrijk- Belgie te organiseren tussen de toenmalige clubs ‘ de Doomanschutters te Lo Reninge en BTC Littoral Nord te Loon Plage .Deze verliepen altijd in een vriendschappelijke en leuke sfeer desondanks de belgen nooit konden winnen .                                          Eigenlijk werd tussen pot en pint over deze wedstrijden gepraat en werd het idee opgewekt om deze terug nieuw leven in te blazen en zo geschiede , VKS zou deze handschoen proberen over te nemen .

Een datum werd al gauw met de club uit Loon plage overeengekomen om de wedstrijd te organiseren bij hun thuis , het blijft dus bij één wedstrijd want eigenlijk zouden wij hun genoodzaakt terug moeten uitnodigen op hun eigen schietstand daar het gekende probleem van het ontbreken van schietstanden bij ons .

 Het maximum aan schutters zou wijselijk op 60 ( elk 30 ) gehouden worden daar deze wedstrijd zou afgesloten worden met een lekkere gratis barbecue verzorgd door VKS en we deze op een schappelijk uur graag hadden aangevangen . De 2 hoogste scores bij de vrouwen , de 3 hoogste bij de Veteranen plus de tien hoogste scores algemeen zouden het verschil moeten maken .

En wat de Belgen in het verleden nooit konden en dat was winnen van de Fransen werd er nu dit jaar komaf mee gemaakt en kon het bestuur van VKS fier als een gieter de wisseltrofee in ontvangst nemen en dit door een hogere score van 3 punten .                                                                                Dan over de wedstrijd ,                                                                                       Franck Taveirne wordt stilaan de te kloppen man in Loon Plage en zette deze wedstrijd naar zijn hand met een score van 92 gevolgd door Lionel Vandamme met 91, jammer van klei 24 en 25 in uw laatste reeks Lionel ., Eric Thijs ,87 werd derde en Danny Demeyere ,86 vierde .

 in de Categorie dames was het terug Martine Versluys ,75 , die aan het langste eindje trok ,na barrage werd Monique Verlinden ,68 tweede , Jeanine Lhote , 68 , pakte het brons . Carline Catrysse , 67 pakte de vierde plaats .

 Cat 2 was het Xavier Lelieur die het haalde met een 91 , Kam Djamel , 90 volgde zeer kort en Matheu Dujardin , 84 op plaats drie . plaats vier was voor Franck Dick ,82 .

 Cat 3 , Pascal Lami de regerende VKS kampioen , 91 was outstandig dan volgden Maheu David 90 , Thierry Coeugnet 89 , Vincent Taillieux 88 . Joel Vandamme 87 kon aansluiten bij dit sterk Frans onderonsje .

 Rudy Coopman ,83 had de hoogste score bij de junioren en Bryan Vandamme , 57 schoot zich naar de tweede plaats .

 Dan de Veteranen , Guy Mascetti won deze sterk bezette categorie met 90 , Laurent Lindekens pakte de tweede plaats met 89 , Jan Adriaens 88 op plaats drie na barrage tegen Jean Rene Framery , op een mooie vijfde plaats vinden we Eric Laeremans .

 Proficiat aan Laurent Lindekens ,Eric Laeremans , Jan Adriaens, Jean Rene Framery , en Xavier Leleur voor hun 25 op het bord .

 Nog een bedankwoordje aan het bestuur alsook al de helpers van Littoral Nord voor het goede verloop van de wedstrijd en het bestuur van VKS om deze wedstrijd te helpen in goede banen te leiden alsook aan al de schutters .Hoed af voor Martine Versluys en haar helpers voor het tot stand brengen van een superlekkere barbecue .

 Deze mooie trofee hebben we nu voor een jaar in ons bezit en volgend jaar word er terug op een faire manier om gestreden en als we eerlijk mogen zijn zouden we hem ook na dat jaar in ons bezit willen houden .

 

 Niet te vergeten volgende VKS wedstrijd Grote Prijs VKS komende zondag 22 mei te Loon Plage .

 

 DD .

 

 

 

—————————————————————————————————

 

 

GROTE PRIJS VKS LOON PLAGE 22 MEI

 

 

 

52 schutters voor deze wedstrijd waar we eigenlijk best tevreden mogen mee zijn na vorige week ook al een wedstrijd te hebben ingericht op dezelfde plaats .

Een dankwoordje tegenover het bestuur en de vele helpers van de club Littoral Nord is hier zeker op zijn plaats na terug een vlekkeloos verlopen schietdag .                                                                                                             Baas in eigen thuis moet Claude Guilbert gedacht hebben toen die 94 kleis naar beneden haalde wat hem meteen ook de overwinning opleverde . Pascal Cambier 92 stelde zich tevreden met de tweede plaats wat dus een één twee werd voor Arras balltrap . Franck Taveirne 91 pakte een mooie derde plaats in het kielzog van de twee fransen .

 

P1040766 [1024x768].JPG

De gewezen kampioen van Frankrijk was de sterkste .

 

 

In Cat 2 won Jean Jacques Colet 87 op de tweede plaats Frank Dick 82 en met evenveel punten op de derde plaats Djamel Kam .

 

P1040679 [1024x768].JPG

Eerste in Cat 2 Jean Jacques Colet .

 

 

Dan Cat 3 die een kolfje naar zijn hand werd voor Stefaan Devreese 89 en die zo de referentie in deze categorie Pascal Lamy 86 klopte . Guy Deroubaix 84 pakte de laatste podiumplaats .

 

P1040761 [1024x768].JPG

Poficiat Stefaan je wordt stilaan groot .

 

 

Martine Versluys 73 haalde het bij de dames van Monique Verlinden 63 en Vera Neskens 60 .

 

P1040751 [1024x768].JPG

Winnen is haar hobby .

 

 Bernard Troublin 88 won de druk bezette veteranen categorie Marc Sarrazin 87 werd nipt geklopt en Ignace Vindevogel 85 liep gezwind met de derde plaats weg .

 

P1040757 [1024x768].JPG

Bernard kwam zag en won .

 

 

VKS bedankt iedere schutter voor het vlekkeloos verloop en deelname aan de wedstrijd en er hadden er zich weer enkelen geen enkele moeite gespaard om vele kilometers te rijden om aan deze wedstrijd deel te nemen ,Vader en Zoon Peeters sloten zich bij deze groep aan .

Proficiat aan Jan Adriaens om de enige 25 op het bord te zetten , ook een proficiat voor een andere reeks Jan .

 

 DD.

 

Niet vergeten op zondag 26 juni tweede wedstrijd voor de challenge te Billy Berclau .

 

 

GP1 A.png

 

GP2.png

 

GP3.png

 

———————————————————————————————————————————

 

Championnat de Ligue FU Gommegnies 28 en 29 mei .

 

 

 

Deze wedstrijd ging van start met 125 deelnemers waaronder terug enkele VKS deelnemers .

Duidelijk werd dat de machines in Gommegnies waren afgesteld naar de normen van de organiserende Franse Federatie want echt veel hoge scores waren er niet en dit is zeker niet altijd het geval in de club van Georges Gerin die van oordeel is , als er punten geschoten wordt is iedereen tevreden en komen ze terug .Enkele VKS leden konden de dag afsluiten met een mooi resultaat .

In de Categorie Club France wint Claude Guilbert 95 alsook eerste scratch en die zo duidelijk maakt wie de beste FU schutter is in noorden en ver erbuiten .

De Cat 1 Wint Pascal Cambier 92 , mooi tweede werdVKS er Danny Demeyere 91 en derde Marc Styzenski 90 . op plaats 5 Lionel Vandamme 88 , en plaats 7 voor Franck Taveirne 86 .

 

P1040785.JPG

Een tweede plaats voor Danny .

 

 

Cat 2 Djamel Kam 87 op de hoogste trede , Matthieu Dujardin 82 en Xavier Lelieur 81 volgden .

Cat 3 Op Frederick Lecomte 93 stond geen maat en won bij zijn eerste deelname aan een wedstrijd Fosse . opplaats 2 Pascal Lamy 84en op de derde podiumplaats terug VKS met Stefaan Devreese 83 en die zo beloond wordt met een cat 2 voor volgend jaar .

 

P1040780.JPG

Proficiat met uw brons Stefaan .

Martine Versluys 63 viel net buiten het podium bij de dames .

Dan de Cat veteranen een mooie tweede plaats voor VKSmet Serge Bouchend’homme 87 en net geen podium voor Ignace Vindevogel 85 en een elfde plaats voor Emiel Mordick 79 .

Op Georges Gerin 90 stond geen maat bij de super veteranen .

Richard Leleu , Lionel Vandamme en Franck Taveirne kregen zilver bij de ploegen .

 

Scratch (1).pdf

 

 

DD

 

————————————————————————————————————————————

 

 

LOON PLAGE 100 FU 3 JULI

 

 

 

Deze wedstrijd werd gedomineerd door Richard Leleu met een verbluffende 98 .

 Cat 1 dus voor Richard Leleu 98 , op een tweede plaats Christian Coopman 96 op een gedeelde vierde plaats Lionel Vandamme en Danny Demeyere met 91 en dus een belgische barrage , deze werd gewonnen door Danny met een mooie 25 Lionel behaalde 23.

 In Cat 2 Beste werd Xavier Lelieur op Plaats 2 vonden voor Vks Frank Dick , brons voor de eerste junior Rudy Coopman .

 Cat 3 was voor Vincent Talleux volgende werd Guy Deroubaix en het podium werd vervolledigd door Stefaan Devreese .

 eerste dame werd Martine Versluys , op plaats 2 Jeannine Lhote , Patricia Coopman op plaats drie .

 Marc Fiers 94 won verdiestelijk bij de veteranen Rudy Brisson sloot af op een mooie tweede plaats en Bernard Trublin op drie .

 Superveteraan Guy mascetti haalde het van Bernard Dufay , Guido Kimpe volgde op een mooie derde plaats .

 

 

P1020930.JPG

 

———————————————————————————————————————————–

 

 GP DE LA VILLE DE PIERREFEU 200 FU

15, 16, 17 JULI

 

P7150055.JPGDeze wedstrijd die over drie dagen verliep werd onder een stralend zonnetje geschoten van +30 graden .

Enkele franse toppers stonden op afspraak alsook Lionel Vandamme die alleen de belgische kleur moest verdedigen .

Na dag 1 pakte Tony Careme de kop met 74 op 75 . Eric Martel , Michel Demichelis en Lionel volgden met 72 .

Na een nachtje slapen werd dag 2 aangevangen en Tony was blijkbaar uitgeslapen want die zette 3 x 25 op het bord en sloot af met een 149 op 150 . Michel op 2 met 145 , Thierry Blain nam de derde plaats in met 142 , Lionel en Eric deelden plaats 4 met 141 .

50 kleis stonden op het programma van de derde dag .

Tony Careme won de wedstrijd met een prachtige 197 op 200 . Zilver voor Michel Demichelis met 193 en op een gedeelde derde plaats Thierry Blain , Lionel Vandamme en Eric Martel met 189 en dus barrage voor die plaats .

Die barrage werd afgesloten met een 23 voor Eric , 23 voor Lionel die jammerlijk zijn laatste klei miste en 22 voor Thierry .

Dan een shoot of waar Eric het haalde met 7 tegenover 6 voor Lionel en zo derde werd .

 

viewer1.png

 

viewer2.png

 —————————————————————————————————————————————————-

GP ARRAS FU 31 JULI

 

81 Schutters die meedingen voor de troféé van de stad ARRAS . Onder de deelnemers terug veel belgen VKS was ook goed vertegenwoordigd met 17 schutters .Er werd door de inrichters speciaal een warme dag besteld en die werd door iedereen met beide handen aangenomen .Een sterke 49 op 50 na 2 reeksen was de score door Lionel Vandamme die niet voor spek en bonen was afgezakt naar Arras en zijn vorm van in Pierrefeu verder wou zetten .Enkele volgden met 47 ,46 en 45 . Na honderd kleis hadden we 2 man die 94 op het bord zetten , Lionel en de simpatieke Pascal Quevat en dus barrage voor de eerste plaats . Deze werd overtuigend gewonnen door Lionel die het mooi afmaakt met een 25 tegenover een 22 voor Pascal .

 

P1040949.JPG

Eerste scratch en eerste in de cat 1 Lionel Vandamme met 94 , proficiat .

 

In Cat 1 een tweede plaats voor Pascal Quevat 94 , plaats drie voor Pascal Cambier 93 , Danny Demeyere 90 eindigd op plaats zes
en negende werd Franck Taveirne 88 .
Cat 2 was voor JJ Colet 89 gevolgd door Frank Dick 87 en Verdiere Philippe 84.
Opdecam Geert 88 won de derde categorie voor Cugnet Thierry 87 en Chanderlier Oliver 85 .Zesde plaats was voor Stefaan Devreese 82 .

 Spanning tot de allerlaatste klei bij de dames die werd gewonnen door Martine Versluys 83 voor Dumenil Michele 82 en Lieveaux Patricia 75 .op de vijfde plaats Freya Dorme 61 en zesde Vera Neskens .

P10409192.jpg

Martine is aan het tellen geslagen .

 

De sterke veteranencategorien werd gewonnen door Bernard Trublin 91 volgden Jean Claude Lecomte 90 en Jan Adriaens 88 .

Niet te vergeten op zondag 14 augustus het Kampioenschap van Vlaanderen te Loon Plage ingericht door VKS .

 

DD.

 

 

UITSLAG

 

  ————————————————————————————————–

 

 

 

 

 

 

 

WEIDESCHIETING HOREBEKE 6 & 7 augustus .

Naar jaarlijkse gewoonte terug een goed georganiseerd evenement van Steven Vanovermeire waar de moeilijkheidsgraad dan ook hoog ligt . 7 maximums had je nodig om in de barrage staan en daar stonden amper 6 schutters in.
Deze werd met overmacht gewonnen door Lionel Vandamme die een 30 op 30 realiseerde en op een mooie tweede plaats vinden we Emiel Mordyck terug van weg geweest op de wei .Dan nog een shootoff voor de derde plaats na gelijke punten in de barrage tussen Andy Verniest en Steven Vanovermeire waar Andy de laatste podiumplaats naar zich toe trok .De vijfde plaats werd ingenomen door Ignace Vindevogel en zesde werd Eddy Podevijn .
Amper tien reeksen geschoten waarvan 5 maximums en 4 negens en dan nog een zeven bracht Daniel Demol op een zevende plaats , sterk Daniel .11de plaats voor Stefaan Devreese en twaalfde Joel Vandamme .

 

DD.

 

———————————————————————————————————————————-

 

 

BEKER VAN VLAANDEREN 14 AUGUSTUS

 

De vlaamse kleischutter mocht op de schietstand van Littoral Nord terug de wedstrijd het kampioenschap van Vlaanderen inrichten .Er kwamen 65 schutters opdagen om voor deze trofée te strijden .Goed afgeregelde machines , een lekker middagmaal, een perfect verloop van de wedstrijd en een goede verzorging in de kantine is de verdienste van deze sympatieke club uit Loon Plage .

Dan de wedstrijd die perfect werd in gang geschoten door Hubert Leclercq en een 50/50 realiseerde maar die kort op de hielen werd gezeten door Franck Taveirne met een 49 en Samuel Valliandet met 48deze werd vorig weekend nog vijfde in het Franse kampioenschap .

Cat 1. Uiteindelijk werd Samuel Valliandet de verdiende winnaar met 98/100 en die zijn wedstrijd starte met een 23en daarmee bewees dat hij met kop en schouders uitstak boven de rest .Een zeer tevreden Hubert Leclercq vinden we op de tweede plaats met een mooie 95 en met 94 poste Franck Taveirne op de derde plaats en Lionel Vandamme 92 op 4 .

 

P1050210 [1024x768].JPG

Een 23 en 3x 25 en zo win je de beker , sterk staaltje van Samuel .

 

In de Cat 2 een eerste plaats voor Olivier Dzierzynsky met 88 , Franck Dick 82 volgde op de tweede plaats en de laatste podiumplaats was voor Kam Djamel .

 

P1050204 [1024x768].JPG

Verdiende overwinning in Cat 2 voor Olivier

 

Cat 3 .Romain Huyghe 92was primus in deze sterke categorie gevolgd door Hervé Balet en Raymond Barbet 88,vielen nog in de prijzen Joel Vandamme 87Vincent Tailieux 86 en Olivier Rabout 86 .

 

P1050203 [1024x768].JPG

Romain drukte zijn stempel in de Cat 3

 

Bij de dames won Edwige Dinouard 88 zeer overtuigend ze versloeg Patricia Lieveaux 82 en Martine Versluys 77 .

 

P1050190 [1024x768].JPG

Eindigend met een 25 won Edwige bij de dames .

 

Dan de veteranencategorie die terug de meeste deelnemers bevatte en waar ook een stevig robbertje werd gevochten om de eerste plaats .

Corsicaan Gerard Dambrin 93 was de sterkste en op een punt vinden we Marc Fiers 92 die terug de smaak blijkt terug te pakken krijgt van de competitie . Guy Mascetty 90 pakte de laatste podiumplaats na barrage met Jean Paul Tack 90 .Dan volgden Marc Campe 88 , Serge Bouchend’homme 88 , Rudy Brisson 87 en Hubert Croquelois 86

 

P1050124 [1024x768].JPG

Na een spannende wedstrijd sloot Gerard de dag af met de overwinning bij de veteranen .

 

Dus eigenlijk een grote dank u wel aan de hele entourage van de club in Loon Plage, de medewerkers van VKS en zeker niet te vergeten de schutters die deelnamen aan deze wedstrijd .

Ook wenst het bestuur van VKS Filip Daman een spoedig herstel toe .

 

 

kvv1.png

kvv3.png 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ———————————————————————-

 

 

Martine Versluys zwaait met de bloemen in CREPY (FR)

 

 

 

 

 

crepy 2011 003.jpg

 

 

 Wedstrijd over 100 schijven , universele .

Crepy een dorpje dicht bij Reims met 2 universele standen en 2 olympische standen. Een schietstand niet erg bekend bij ons maar niettemin werden de Vks leden op een sympathieke manierontvangen waarvoor dank van het VKS team.                                                                                                          52 schutters aanwezig zondag 18/9/2011 te Crepy waaronder 8 V.K.S. leden.

 Cat 1 Lionel Vandamme en Erik Thys.                                                                                                Cat 3 Declerq Daniel, Vandamme Joel en Devreese Stefaan.

 Dames Versluys Martine.

 Vet. Kimpe Guido en Campe Marc.

 

 

crepy 2011 012.jpg

 Wanneer men in Frankrijk deelneemt aan een wedstrijd weet men altijd dat de lat hoog ligten dat er geschoten word op hoog niveau. Ook in Crepy was het niet anders en het was Pascal Cambier die in de Cat.1 de winst binnenhaalde met een score van 97 op 100. In dezelfde Catwist Lionel zich te plaatsen met een 94 en Erik met 90.

 In de Cat 3 hadden we 3 VKS leden in de prijzen. Een 5de plaats voor De Clerq Daniel met 90 . 6de Devreese Stefaanmet 88die zijn laatste reeks vol schoot enJoel Van Damme met veel regelmaat en vertrouwenzeker op de goeie weg zette er 84 op.                                                                                   Bij de dames was er gans de dag een strijd aan de gang tussen onze VKS Martine en de Franse dames die zeker niet van de minste zijn. Met een puntje verschilin het voordeel van de franse moest de laatste ronde afgewerkt worden. Martine heeft het werkelijk heel goed gedaan en kon zich veroorlovenna schijf 21 een oogje te knippen naar Stefaan die naast haar stond op de plank en ze werkte haar reekskalm en overtuigd af met 24.Meteen goed voor de bloemen.

 Cat. Vet.Marc Campe en Guido Kimpe aan de slag. Met 1 slechte reeks was het licht uit voor Marc en eindigde met 85.buiten de prijzen. De revelatie van de dag Guido Kimpe wist 3 goeie reeksen neer de zetten en zat in de buik van het peloton en veel was nog mogelijk. Het glas is beter half vol dan half leeg dacht Guido en kon met veel vertrouwen aan zijn laatste reeks beginnen. Maar na de 1ste schijf van zijn laatste reeks werden de hemelsluizen geopend en was het moeilijk schieten en het werd dan ook een mindere reeks. Guido duidelijk in stijgende lijn deels te danken aan zijn inzet en zijn trainer.

 

 Proficiat aan alle VKS schutters .

 

Volgende wedstrijd 1/11/2011 LOON PLAGE

 

 

 

REP. M.C.

 

 

 

 

 

————————————————————————————————————————–

 

100 FU Loon Plage 1/11

 

 

Een heerlijke herfstdag kleurde de jaarlijkse 1 November wedstrijd te Loon Plage .

Een goede organisatie van de Club uit Loon Plage bezorgden 60 schutters, waaronder 23 V.K.S. leden, een heerlijke wedstrijddag. Dit nog eens gekruid met verschillende podium plaatsen en zelfs 2 overwinningen voor onze V.K.S ers.

In de Cat 1 was het de fransman Samuel Valliandet die met 97 de hoogste score behaalde. Een prachtige zege mag gezegd wordenmaar zeker niet gemakkelijk want onze Danny Demeyere heeft hem de ganse dag het vuur aan de schenen gelegd en werd eervol 2de met 93 dit voor nog een V.K.S.er Eric Thys die 3de werd met 92.

 

Samuel is Club France en dit zal je geweten hebben . Proficiat .

P1050297.JPG

 

Cat. 2 werd Frank Dick 4de met 85 voor Kam D’ Jamel met 84

In Cat 3 was er een overtuigende overwinning van Stefaan Devreese met 94. Ook Joel Vandamme kwam met een sterke prestatie voor de dag en legde beslag op de 3de plaats met 90.

 

Stefaan scoorde een sterke 94 met een 25 .Doe zo voort .

P1050290.JPG

 

Bij de dames werd Caroline 4de en Sandra 5de

Sup vet. In deze Cat. werd Willy Devrome eervol 2de

Cat. Vet. Terugeen V.K.S.er die met de overwinning ging lopen met name Serge Bouchen D’homme dit met een score van 94. Verder hadden we nog E. Mordijck op de vierde plaats .

 

 

Serge won nochmaals bij de veteranen , sterk .

P1050284.JPG

 

 

 

Proficiat aan alle V.K.S. schutters

 

Rep. M.C.

 

 

________________________________________________________________________________

 

17 & 18 December  GOMMEGNIES 100 FU .

 

 

 Deze laatste wedstrijd van het jaar telde toch nog 56 inschrijvingen en werd op zaterdag in gang geschoten in mindere weersomstandigheden maar achteraf blijkt toch dat de zaterdag de beste dag was .Wat wil je zo laat op het jaar .
Pascal Cambier kon een 93 scoren gevolgd door Martin Delcroix 84 en Vermeulen Regis 83 .
Joel Vandamme pakte de kop in cat 3 met 77 treffers .
De zondag werd aangevangen in een sneeuwlandschap en dit gaat obsoluut niet tesamen met goede resultaten  dit blijkt uit de scores want 79 werd het hoogste van de dag
In cat 1 wint dus Pascal Cambier 93 met straat voorsprong op Martin Delcroix 84 die VKS het best vertegenwoordigde  en Regis Vermeulen 83.Lionel Vandamme 78 eindigde op een gedeelde zevende plaats .
Geen cat 2 in gommegnies.
Cat 3 werd een succes voor Joel Vandamme 77 en VKS ,niemand kon hem er na de zaterdag nog afschieten .
Achtste Francis Verheyden 63 , Stefaan Devreese zette 60 op het bord en Peter Bekaert 58 .

finale challenge loon plage 2011 025.jpg

 

Bij de Veteranen won Jacques Crespel 83 , Rudy Brisson 69 viel net buiten het podium .
Emiel Mordyck 60 op een negende plaats en tiende werd Guido Kimpe 58 ,  Yvan Vandamme 54 werd veertiende .
Serge Bouchend’homme gaf teleurgesteld op na 2 reeksen .  
De damescategorie werd ook een succes voor VKS want Martine Versluys 73 won voor Michele Diminel 69 en Muriel Lavasseur 61 .Monique Verlinden 51 werd vierde  .

 

P1040196.JPG

 

 UITSLAG GOMMEGNIES.xls

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties