WEDSTRIJDVERSLAGEN 2012

 

11 Maart .

Stefaan Devreese zet de favorieten een hak en wordt de nieuwe VKS clubkampioen .

Het clubkampioenschap is voor de eerste maal georganiseerd op de schietstand van Arras ( waarvoor dank ) en er werd geopteerd voor enkel 1 put in te nemen gezien er voor dit kampioenschap altijd een geringe opkomst is . Deze recht voor de kantine leek de beste keuze want er worden altijd redelijk wat punten op behaald , echter deze keer was dit van geen tel en werd er met veel moeite punten geschoten en hoorden we links en rechts wat gemor maar daar kon VKS eigenlijk niet veel aan doen daar de machines werden afgesteld door Team Arras en in eerste instantie ze ook goed afgesteld werden tot er blijkbaar op geschoten werd .
26 schutters kwamen opdagen met oa enkele nieuwe leden die meedingden voor de titel .
Na de eerste reeks pakte Benoit Michaux de kop met een score van 22 gevolg door Lionel Vandamme en Stefaan Devreese beiden 21 in cat 1 . Patrick Boyen pakte de kop in de 2 en Joel Vandamme in de 3 .Ignace Vindevogel en Emiel Mordyck stonden samen bij de veteranen aan kop en bij de dames is Monique Verlinden het sterkst gestart en Junior Bryan Vandamme kon zijn 2 vorige titels verdedigen .
Na 100 klei’s zag de uitslag er zo uit ,

Cat 1 werd dus gewonnen door Stefaan Devreese 86 , gevolgd door Danny Demeyere 84 , Eric Thijs 83 werd derde na de barrage te hebben gewonnen tegen Lionel Vandamme 83 , volgende plaatsen waren voor Francis Verheyden 77 , Benoit Michaux 75 , Rohnny Vanslype 69 , Kam Djamel 68 ,Franck Taveirne 62 en Martin Delcroix 57 .

P1050589 (Custom).JPG

 

 

 

Cat 2 Op de eerste plaats Patrick Boyen 74, op plaats 2 Antonio Carrino 69 en derde Daniel Declerq 65 .

P1050584 (Custom).JPG

 

 

 

Cat 3 Een verassende maar verdiende winnaar in de naam van ééne Kurt Dekens 61 , Joel Vandamme werd met 58 tweede en Timothy Casier sloot het rijtje met 28 .

P1050526 (Custom).JPG

 

 

 

De Veteranen categorie werd een kolfje naar de hand van Ignace Vindevogel 79 , Guy Mascette 74 op een mooie tweede plaats en Michele Viola 70 pakte de resterende podiumplaats na een barrage tegen Laurent Lindekens 70 , volgend Emiel Mordyck 67 en Willy Devrome 59 .

 

P1050579 (Custom).JPG

 

 

 

 

 

Bij de dames een zeer sterke Monique Verlinden 68 op het hoogste schavotje , Martine Versluys 67 en Laurence Vitse 47 maakten het podium vol .

 

P1050575 (Custom).JPG

 

 

 

Bryan Vandamme won het derde jaar op een rij bij de juniors .

 

P1050573 (Custom).JPG

 

 

Niet te vegeten , Volgende wedstrijd van VKS op de schietstand van Arras ,de international FROS shooting op 22 April voor iedereen toegankelijk .

 

______________________________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________________________

Tir D’ouverture Gommegnies 31 maart – 1 april

 

Deze wedstrijd over 100 klei’s waar de machines behoorlijk technisch afgesteld stonden werd de zaterdag na de eerste dag afgesloten met een hoogste score van 89 behaald door de veteraan Serge Bouchend’homme , deze score bij de veteranen zou de zondag door niemand verbeterd worden ook door onze voorzitter Marc Campe 69 , Emiel Mordyck , Rudy Brisson 82 en Ignace Vindevogel niet .

In cat 1 stond andermaal geen maat op Samuel Valliandet gevolgd door Pascal Cambier 92 ,Eric Thijs 87 werd beste VKS er achtste werd Danny Demeyere 85 en elfde Lionel Vandamme 84 .

In Cat 2 terug met enkele vks leden met Benoit Michaux op een mooie eerste plaats met 87 , Kam Djamel 77, Stefaan Devreese 76 en Rohnny Vanslype

In Cat drie verdedigden Joel Vandamme 74 , Daniel Declerq en Peter Beckaert de kleuren van VKS .

Dan nog iemand op het podium en nog het hoogste ook voor ons dametje Martine Versluys 82 die op haar verjaardag won met 10 punten voorsprong , zus Nathalie was ook van de partij die na haar winst bij de dames verleden maand op een wedstrijd FO in Malta ook was afgezakt .

RESULTATEN GOMMEGNIES.xls

 

___________________________________________________

 

7 & 8 APRIL

 

 

 

GP DE LA VILLE DE LOON PLAGE

 

 

 

 

 

72 schutters zakten af voor deze wedstrijd ingericht door deze sympatieke club , waarvan de wedstrijd werd gespreid over 2 dagen . Heel wat belgen waren terug present en dit zullen ze daar geweten hebben .

 

De scratch werd verrassend maar verdiend gewonnen door Cat 3 schutter

 

Thierry Coeugnet met een score van 95 . Thierry kon ook als enigste een 25 op het bord zetten .

 

 

 

1710 (Custom).JPG

 

 

 

In Cat 1 een barrage voor de eerste en tweede plaats tussen Richard Leleu 92 en Lionel Vandamme 92 .In die barrage schoten deze 2 dan ook een sterke 24 waardoor een shootoff besliste over winst waarna Lionel “der bomber” het na 8 klei’s haalde en zich daarmee op plaats 1 poste .Op de derde plaats Michael Croquelois 87 , daarna William Cape 87 ,Pascal Quevat 86 . Danny Demeyere 82,werd negende, Eric Thys 81, op 10 en Franck Taveirne 80 ,op 12 .

 

1712 (Custom).JPG

 

Lionel werd eerste na een sterke wedstrijd .

 

 

 

In Cat 2 Zopas junior af Rudy Coopman haalde het met een mooie 93 score , voor de tweede en derde plaats terug een barrage tussen Pascal Lamy 91 en Stefaan Devreese 91 , deze 2 bewezen ook aan elkaar gewaagd te zijn en beiden zetten 20 op het bord waardoor er hier ook moest beslist worden door shootoff .Na 3 klei’s miste Stefaan waardoor Pascal de tweede plaats innam .Vierde werd Frank Dick 89 , vijfde Benoit Michaux 88 die goed bezig is en op de zesde plaats Rohnny Vanslype 85 .

 

1700 (Custom).JPG

 

91 was goed voor de derde plaats voor Stefaan .

 

 

 

Cat 3 , 91 was de score van de winnaar in de naam van Romain Huyhes , Lucien Vancayzeele 86 werd mooi tweede en derde plaats voor Lelievre 85 , tiende werd Joel Vandamme 78 , plaats 23 was voor Patrick Geldhof 65 .

 

1699 (Custom).JPG

 

Romain heerste in deze categorie .

 

 

 

 

 

Cat Veteranen , Ignace Vindevogel won met een zeer straffe 90 , hoe kun je eigenlijk nog beter debuteren met een nieuw geweer , Jean Rene Framery 90 volgde op 2 en plaats drie was voor Bernard Trublin 85 .Michel Abs 75 negende , Kimpe Guido 70 tiende en Yvan Vandamme 66 twaalfde .

 

1694 (Custom).JPG

 

Ignace won bij de veteranen .

 

 

 

 

 

Cat Superveteranen werd een succes voor Willy Devrome 79 , op de tweede plaats Joris Vancoillie 78 en derde Guy Mascetti 74 ,Volledig podium van VKS .

 

1691 (Custom).JPG

 

Proficiat Willy .

 

 

 

 

 

 

 

Cat Dames werd gewonnen na een spannende race door Martine Versluys 74 voor Muriel Levasseur 72 .

 

1689 (Custom).JPG

 

Departementaux volgende week kun je een 3 op 3 scoren Martine, ga ervoor .

 

 

 

Niet te vergeten volgende wedstrijd De fros international te Arras op 22 april ingericht door VKS .

 


 

-—————————————————————————————-

 

Op paasmaandag werd er een wedstrijd geschoten in Crepy 50 FU en 50 FO.

 

Lionel Vandamme schoot er een meer dan verdienstelijke 96 deze score behaalden ook 2 Fransen maar daar werd geen barrage geschoten waardoor Lionel door ongelukkige lottrekking der reeksen op de derde plaats geklasseerd werd.

 


 

Cat 2 . Werd een kolfje naar de hand van Stefaan Devreese die met een mooie 91 won .

 

Martine Versluys werd tweede bij de dames met 80 .

 


 

__________________________________________________________________

 

Championnat departementaux 14 & 15 april

 

 

Deze wedstrijd ingericht door de club van Georges Gerin met 121 deelnemers waaronder terug enkele Belgen die zich probeerden te mengen in het behalen van enkele podiumplaatsen en de daaraan verbonden medailles .

Het klassement van deze departementaux is verdeeld in departement Nord en het departement Pas de Calais .

Eerst het klassement Nord .

Prachtige prestatie weeral van de junior Rudy Coopman die deze wedstrijd won met 93 alsook eerste werd bij de junioren , als tweede geklasseerd en tevens eerste bij de cat club France ook met 93 Samuel Valliandet . Op de derde plaats en eerste veteraan vinden we Serge Bouchend’homme met 91 en op de vierde plaats en eerste bij cat 1 Franck taveirne ook met 91 .volgende VKS leden in het klassement , Achtste Lionel Vandamme 84 en Elfde Danny Demeyere 80 .

Stefaan Devreese behaalde brons in de categorie 2 met 85 .

Bij de dames behaalde Martine Versluys een zilveren medaille met 74 , dit was tevens ook de score van de winnares Muriel Levasseur .

UITSLAG NORD.pdf

 

Bij Pas de Calais terug enkele Vks leden met Een zilveren medaille bij de dames voor Freya Dorme 71 , een bronzen medaille voor vader Ghislain Dorme 68 .

De scratch werd gewonnen door Hervé Hannoi 91 voor Pascal Cambier 91 .bij Club France wint Pascal Quevat 83 en eerste veteraan werd Claude Guilbert 82 .

Kam Djamel 69 werd vierde in cat 2.

Op de vijftiende plaats in cat 3 vinden we nog Peter Beckaert 64 terug .

UITSLAG PAS DE CALAIS.pdf

 

_________________________________________________

 

 

VKS FROS SHOOTING 22 APRIL ARRAS, 100 FU

 

66 schutters of een vol huis voor deze wedstrijd die noodgedwongen een uur later van start ging door de presidentiele verkiezingen plus dat er niemand veel met vol vertrouwen naar deze schietstand afzakt .
Zoals gebruikelijk enkelen die moesten afzeggen , echter geen nood er stonden schutters klaar die graag hun plaats innamen .
De machines werden afgesteld door medeinrichter Stefaan Devreese en deze stonden dan ook goed .
Arras zou Arras niet zijn en bijgevolg zijn er rare resultaten uit sommige hun loop gekropen .
Geen enkele 25 werd geschoten en amper 2 maal een 24 op het bord .

 

163 (Custom).JPGMaar nu naar de wedstrijd .

In cat 1 stond er geen maat op Richard Leleu 91 en won dan ook de wedstrijd , als enige kon hij het scorebord

beginnen met een 9 .
Op de tweede plaats nog een franse topper Pascal Cambier 89 die hier op zijn thuisbasis bezig was.Zeer mooi derde met 88 Phillipe Dufossé en vierde met 87 William Cape .4 x hoge bies dus .

 

 

159 (Custom).JPGIn de cat 2 werd het de laatste reeks nog spannend maar uiteindelijk kan Xavier Lelieur 88 toch de leiding behouden en zich op het hoogste schavotje plaatsen , Stefaan Devreese 87 werd mooi als tweede afgevlagd en op de derde plaats iemand van de club uit Crepy Eric Ponchaut 81 .

 

 

156 (Custom).JPGCat 3 .David Mahieu won met 84 heel verdiend , Guy Deroubaix 82 pakte hier het zilver en een verdiende bronzen voor Lucien Vancayzeele 81 .

 

 

151 (Custom).JPGBij de veteranen een strijd tot de laatste reeks en die uiteindelijk gewonnen werd door Claude Guilbert 84 dat was een puntje beter dan tweede Serge Boucend’homme 83 en derde eindigend Bernard Trublin 80 .

 

 

143 (Custom).JPGDe damescategorie werd gewonnen door VKS’er Martine Versluys 76 volgde op de tweede plaats Muriel Levasseur 65 en Annick Scozzesi 63 maakte het podium vol .

 

Nog een dankwoordje aan alle schutters die van heinde en ver waren afgekomen en aan de schietstand om het gebruik van hun instalaties alsook aan Stefaan om deze wedstrijd in goede banen te leiden .

Niet vergeten op zondag 6 mei is er de Grote Prijs VKS te Loon Plage .

RESULTATEN VKS 22 APRIL 2012.pdf

 

——————————————————-

 

 

TIR DU 1 MAI DIFFERDANGE 100 FO

 

P1050853.JPG

 

73 schutters melden zich aan dinsdagmorgen voor deze wedstrijd op dit mooi schietterrein in Luxemburg waaronder
6 VKS leden .Net door deze grote opkomst kon er geen finale geschoten worden wegens tijdsgebrek .
De wedstrijd werd gewonnen door Jean Francois Gaussin met een indrukwekkende 98/100 terwijl vader
Jean Paul Gaussin 93 op de tweede plaats eindigde en tevens eerste veteraan werd .
Lionel Vandamme 90 eindigde op de zesde plaats deze plaats behaalde hij na shootoff met Kristof Verjans 90 die zevende werd .Jammer van de ontbrekende finale Lionel .P1050858.JPG

 

 

 

Laurent Lindekens 89 sloot af met een meer dan verdienstelijke tweede plaats bij de veteranen .
Stefaan Devreese behaalde de mooie score van 85 , dit oa door het behalen van 1 van de amper 5 maximums die deze dag geschoten werden en de doorbij horende fles champagne .

 

 

 

 

 

P1050883.JPG

 

 

 

Rohnny Vanslype en Danny Demeyere behaalden 82 en Patrick Boyen sloot deze prachtige schietdag af met 76 .

 

 

 

UITSLAG tir_1er_may_2012_scratch.pdf

 

________________________________________________________________________________________________

GP VKS LOON PLAGE, 100 FU 6 MEI

 

Terug een vol huis met 66 schutters die allen de koude trotseerden . Net zoals onze vorige wedstrijd in Arras was het terug niet evidend om series met een aannemelijk aantal punten te bekomen . De scores bleven magertjes buiten enkelen die echt in form waren en er werd terug en terecht gemord over een niet normaal scorebord . De machines waren nochtans terug perfect afgesteld daar lag het probleem niet .Na de wedstrijd werd dan het veld ingedoken en naar hele klei’s gezocht wat hier zeker geen probleem was om er te vinden .Er werden enorm veel klei’s opgeraapt die gewoon doorzeeft waren en in sommige werden hele gaten aangetroffen maar breken deden ze niet .
De vorige wedstrijd hier ( GP De La Ville De LOON PLAGE ) werd gewonnen door een Cat 3 schutter en deze maal zorgde een schutter uit categorie 2
voor de verrassing door hier schietles te geven en een zeer sterke 92 op bord te zetten in name van Xavier Lelieur .

 

In de Cat 1 een barrage voor de eerste plaats tussen Richard Leleu 86 en Regis Vermeulen 86 die in het voordeel van Richard uitdraaide .Voor de derde plaats terug een barrage met Franck Taveirne 85 ,Mickael Croquelois 85 en William Cape 85 wat ze in die volgorde zouden volbrengen en zo werd Franck de beste van de belgen .

P1060015.JPG

 

 

Cat 2 waar een sterke Xavier Lelieur 92 met overmacht won , Mathieu Dujardin 87 en Rudy Coopman 82 vervolledigden het podium .

P1050911.JPG

 

 

 

Cat 3 Man in form Thierry Coeugnet 89 stak er hier terug met kop en schouders bovenuit , Ludovic Bricot 81 plaatste zich als tweede terwijl voor de derde plaats er een barrage was tussen Christian Loy 79 en Romain Huyghe 79 en die ze ook op deze volgorde zouden afsluiten .

P1060006.JPG

 

 

 

Bij de dames mocht Martine Versluys 73 terug een overwinning vieren , ze haalde het van Muriel Levasseur 61 en een gedeelde derde plaats voor Jeannine Lhote 52 en Patricia Coopman 52 .

P1050994.JPG

 

 

 

Bij de veteranen een eerste overwinning van Patrick Roels 78 na barrage met Bernard Trublin 78 , Jean René Framery 76 klom op het laagste podiumplaatsje .

 

P1050956.JPG

 

Nog een grote dank aan het bestuur en aan al zijn medewerkers van de club Littoral Nord te Loon Plage en natuurlijk ook de schutters die deelnamen .

UITSLAG GROTE PRIJS VKS LOON PLAGE 6 MEI 2012.pdf

 

 

________________________________________________________________________________________________

 3 JUNI

 

Grand Concours Fosse Universelle CREPY

Wedstrijd over 100 klei’s op de schietstand waar oa het Frans kampioenschap dit jaar wordt ingericht .
4 standen die elk 1 maal moest bezocht worden en die werkelijk allen verschillend zijn met perfect afgeregelde machines en ook nog het vermelden waard is klei’s die te breken waren .
Terug een aantal VKS leden waren op afspraak en maakten er een gezellige dag van .
Nadat de eerste ronde bijna was afgelopen kwam een zekere Eric Thijs nog op de proppen nadat hij jammerlijk zijn weg was kwijtgeraakt in de heenreis .De weg had hij kwijtgespeeld maar hij was duidelijk niet uit zijn lood geslagen en schoot 2 x 24 en pakte de kop na 50 klei’s . De volgende 2 series zou hij dan een tandje bijsteken en 2 x25 op het bord zetten en de wedstrijd oververdiend winnen met een 98/100 , proficiat Eric .

P1060070.JPG

Eric kwam , zag en won .

 

 

In de cat A zou Samuel Valliandet 95 op de tweede plaats eindigen en op de derde stek St Oudegond 94 .
Lionel Vandamme 92 stond op plaats 5 . Nog net binnen de prijzen Pascal Cambier 89 op de tiende stek .
Franck Taveirne 89 , Danny Demeyere 83 en Benoit Michaux 75 vielen er buiten .

In Cat A werd de hoogste trede ingenomen door VKS en dit werd dan ook overgedaan in de Cat B terug met succes voor VKS want Stefaan Devreese 90 won er met op de tweede plaats T Cugnet 88 en JJ Colet 88 , Djamel Kam 86 sloot als zesde af .

Cat C op plaats 1 D Lecomte 87 en mooi tweede eindigend met 84 Lucien Vancaeyzele, Guy Deroubaix 82 vervolledigde het podium .Op de vierde plaats Rohnny Vanslype 80 , Kurtje Dekens sloot zijn dag af met 68 .

Gerard Dambrin 94 , Franco Scozzezi 91 en Bernard Delbeque 90 zetten in deze volgorde de veteranencategorie naar hun hand . Ignace Vindevogel 88 op plaats zes en Michel Abs sloot de dag af met 84 .

Edwige Dinouard 91 was een klasse te sterk bij de dames , C Rabitin 83 kreeg zilver en Aude Lecomte 81 haalde het in de shootoff van Martine Versluys 81 voor de derde plaats.Annick Scozzezi 78 werd zo vijfde .

 

————————————————————————————–

 

 

DTL Loon Plage 10 Juni

 

40 schutters voor deze eerste wedstrijd DTL in Loon Plage met als favoriet Pascal Lerclerq en die zijn eerste reeks dan ook met een 75/75 aanvangde .
Lionel Vandamme en Franck Taveirne lagen op de loer en naarmate de wedstrijd vorderde kwam dit duo aansluiten met Pascal en Mickael Croquelois zat in het kielzog van dit trio .Lionel zette de laatste reeks orde op zaken en schoot ook een 75/75 en Franck zette 73 op het bord terwijl Pascal het in de laatste reeks liet afweten en 61 schoot .
In de Cat A won dan uiteindelijk Lionel Vandamme met 285/300 terwijl Franck Taveirne 280 zich tevreden moest stellen met een onverhoopte tweede plaats , Michael Croquelois 274 werd derde .

 

P1060116.JPG

 

Champagne voor Lionel .

 

 

 

 

 

Cat B was voor xavier Lelieur 271 Raymond Barbet 270 werd nipt geklopt en op plaats drie vinden we Ludovic Bricot 266 .

 

Cat c met op het podium Laurent Ringebert 281 , David Alexander 272 en Olivier Rebeau 268

 

Jean Paul Tack 273 was eerste veteraan dan volgden Alain Lhote 261 en mooi derde Guido Kimpe 217 .

 

Michel Brunel 228 was de beste superveteraan .

 

Helene Saison 254 was de beste dame terwijl Barbara Croquelois 233 een verdiende tweed plaats nam en dit voor Muriel Lavasseur 223 .

 

Dan waren er nog 5 VKS leden aanwezig die een mooie prestatie neerzetten , Danny Demeyere 244 werd laatste in de Cat A , Stefaan Devreese 242 werd ook laatste in de Cat B , Joel Vandamme 191 werd laatste in de Cat C , Yvan Vandamme 205 werd laatste veteraan en Martine Versluys 179 wilde voor deze mannen niet onderdoen en werd ook laatste bij de Dames .

 

———————————————————————————

 

GP D’ARRAS 24 JUNI .

 

Juist geen veertigtal schutters waren present voor deze GP D’ARRAS .

 

William Cape won de scratch met 93 terwijl Pascal Cambier 92 de beste was in de Cat 1
Danny Demeyere eindigde met 82 en Martin Delcroix schoot 75 .

 

P1060170.JPG

 

William werd de verdiende winnaar van deze Grand Prix .

 

 

 

In de Cat 2 een nek aan nek race tussen de 2 ingeschreven deelnemers die uiteindelijk gewonnen werd door Stefaan Devreese 84 dit was een puntje meer dan Kam Djamel 83 .

 

Door het niet voor handen hebben van een uitslag kan ik enkel vermelden dat Joel Vandamme 77 schoot in de cat 3 .

Bij de dames bleef het ook spannend tot de laatste klei , deze categorie werd gewonnen door Patricia Coopman 78 terwijl Martine Versluys 77 zich tevreden stelde met de tweede plaats .

Rudy Coopman 84 was de beste junior .

Bij de veteranen won Claude Guilbert 84 .

Bij de superveteranen was Georges Gerin 89 de beste terwijl Willy Devrome en Joris Vancouillie de volgende plaatsen innamen .

 

——————————————————————————

 

LIGUE DTL LOON PLAGE 30 juni 1 juli

Westrijd over 2 dagen met 132 schutters .

Philippe Carlier won de wedstrijd en ook de Categorie Club France met een sterke 288/300
tweede werd David Dubos 287 en derde in die categorie werd Pascal Leclerq 284 .

De cat 1 werd gewonnen door Jean Michel Hermant 285 terwijl Christian Stopin 284 en Hubert Leclerq 284 de volgende plaatsen innamen .Op de elfde plaats vinden we Franck Taveirne 275 en op de dertiende plaats eindigde Lionel Vandamme 274 .Danny Demeyere 236 eindigde op een hoopgevende 23ste en laatste plaats.

Cat 2 Xavier Lelieur 274 , Frederick Lecomte 270 en Raymond Barbet 270 eigenden zich de medailles voor zich .

Cat 3 Laurent Ringard 280 ; Pierre Marien 278 en Stephane Pau 273 waren hier de besten . Joel Vandamme 268 eindigde op de negende plaats terwijl Stefaan Devreese 265 op de vijftiende plats eindigde .

Alain Potier 275 was de beste veteraan , Serge Bouchend’homme 271 en Bernard Trublin 269 maakten het podium vol .

Georges Gerin 284 won bij de super veteranen Gerard Petit 256 en Guy Mascetti 244 volgden . Willy Devrome 244 plaatste zich op de vierde plaats .

Helene Saison 245 was de beste dame op plaats 2 vinden we Muriel Levasseur 244 terwijl Patricia Coopman 243 het brons meepikte . Martine Versluys 215 werd negende .

Rudy Coopman 272 was beste junior , Mathieu Delporte 269 en Thibaut Largilliere 261 vielen ook in de prijzen .

UITSLAG DTL.pdf

—————————————————————–

 

 

Ligue FU ARRAS 7 & 8 juli

  Mickaël CROQUELOIS  is de nieuwe kampioen .

389150_439998066021783_1953439444_n.jpg

 

 

Mickael schoot 95 treffers op zaterdag en niemand kon die score op zondag verbeteren .

William Cape en Richard Leleu volgden met 93 .

VKS ers Franck Taveirne ; Danny Demeyere en Lionel Vandamme schoten 86 , 83 en 78

In cat 2 waren de bloemen voor Xavier Lelieur 91 , Stefaan Devreese 81 sloot af op de vijfde plaats

Ludovic Corfu 88 won de cat 3 Joel Vandamme 81 sleepte een elfde plaats in de wacht .

Bij de veteranen won Claude Guilbert 86 ; Ghislain Dorme eindigde met 66

Bij de superveteranen stond geen maat op Georges Gerin met 91 treffers .

 

P1060186.JPG

 

Bij de dames een belgisch succes ; Martine Versluys won met 78 ,ze haalde het van Carol Denaes 72 en Laurence Vitse 69 , Freya Dorme haalde er 64 neer en nam plaats 6 mee naar huis .

UITSLAG LIGUE FU.pdf

 

______________________________________________________________

 

GP VAN BELGIE 100 FU LOON PLAGE 29 JULI

 

42 schutters voor deze wedstrijd die van start werd geschoten om 10 uur en dit zonder regen.
Een bedankje aan het bestuur en de talrijke medewerkers van de Club du Littoral Nord voor het vlekkeloos verloop van de wedstrijd en de geslaagde drink en bijhorende versnaperingen achteraf .

Club France schutter Pascal Cambier maakte de favorietenrol waar en won dan ook met 93/100 in de Cat 1
voor de tweede plaats een barrage tussen Francis Brunel , Franck Taveirne en Lionel Vandamme die 89 op het bord zetten . Deze barrage werd gewonnen door Franck Taveirne met een 23 voor Francis Brunel 21 en Lionel Vandamme 19 .

P1060313.JPG

Deze overwinning bezorgd Pascal het nodige zelfvertrouwen voor het nakend kampioenschap van Frankrijk .

 

In de Cat 2 een verdiende overwinning voor Stefaan Devreese met een sterke 90 en die tevens ook de taak op zich nam om deze wedstrijd in goede banen te leiden .Kam Djamel 84 werd tweede en Pascal Lamy werd derde 84 .

P1060309.JPG

Mooie score voor Stefaan die tevens eerste VKSer werd .

 

Cat 3 een overwinning voor Lucien Vancaeyzele 84 die er duidelijk van zal genieten , Romain Huyghe 82 werd tweede en op de derde plaats Pot Fabien 80 die het haalde na barrage en shootoff van Patrick Boyen 80 .

P1060307.JPG

Proficiat Lucien met je verdiende overwinning .

 

Martine Versluys 81 was te sterk in de damescategorie , Aude Lecomte 73 nam de volgende plaats in handen .

P1060300.JPG

Martine mocht terug met de zegebloemen naar huis .

 

Enigste junior Mathieu Lelievre schoot 67 .

 

Bij de veteranen een overtuigende overwinning voor Claude Guilbert 90 , voor de tweede plaats een barrage tussen Martin Delcroix 82 en Ignace Vindevogel 82 die werd gewonnen door Martin Delcroix en zo tweede werd.

P1060304.JPG

Claude heerste bij de veteranen .

 

 

UITSLAG

P1060294.JPG

 

 

__________________________________________________________________________________________________ 

 

 

FRANCOBELGE  2 september

 

P1060459.JPG

Een 40 tal schutters voor deze jaarlijkse vriendenwedstrijd tussen de Club van Loon plage en VKS .
Een mooi deelnemersveld met de start om 9.30 en dit werd vergezeld van mooi weer .
De tien beste schuttersresultaten van iedere club kwamen in aanmerking en daar zou de trofee dan zijn onderdak vinden .Deze werd meegenomen door de club VKS en dit trouwens voor het tweede jaar op een rij ,dit werd behaald met een verschil van 10 punten .

Dan over de wedstrijd zelf .

In de cat 1 een barrage voor de eerste plaats en dit tussen Pascal Cambier 94 en Lionel Vandamme 94 , trouwens 2 vks leden .Deze werd door beiden afgesloten met een 22 waardoor een shootoff uitsluitsel moest brengen , Lionel Vandamme had 1 klei nodig om met de verdiende overwinning te lopen . Mickael Croquelois 93 en Danny Demeyere 93 volgden op de derde plaats terwijl Franck Taveirne 86 op de vijfde plaats afsloot .

P1060456.JPG

 

 

De cat 2 leek een kolfje naar de hand van Stefaan Devreese te worden nadat deze een 49/50 s’morgens op het bord had gezet . Uitendelijk kon een zeer tevreden Stefaan de overwinning binnenhalen met 89 , Frank Dick 88 werd tweede en de derde plaats was weggelegd voor Pascal Lamy 87 .

P1060454.JPG

 

 

Cat 3 Romain Huyghe 93 zette deze categorie terug naar zijn hand , sterk was zijn 50/50 in de namiddag , Wimille Olivier 88 werd tweede en Raymond Barbet 85 ,op plaats 4 Christian Loy 80 en een vijfde plaats voor Lucien Vancaeyzeele 79 en Antonio Carrino 79 .

P1060453.JPG

 

 

Hubert Croquelois 93 werd de beste veteraan , hij klopte Claude Guilbert 92 en Jean Paul Tack 90 .Rudy Brisson 89 werd mooi vierde en op de vijfde plaats vinden we Jean René Framery 88 terug .

P1060450.JPG

 

 

Bij de Superveteranen een mooie overwinning voor Willy Devrome 87 , de volgende plaatsen werden ingenomen door Joris Vancouillie 85 , Guy Mascetti 73 en Martial Menu 62 .

P1060445.JPG

 

 

 

Bij de dames stond terug geen maat op Martine Versluys 85 ze klopte Caroline Catrisse 66 .

P1060443.JPG

 

 

Bryan Vandamme was de beste Junior .

P1060457.JPG

 

 

Deze wedstrijd werd dan ook afgesloten met een aperitiefje verzorgd door de club van Loon Plage gevolgd door een zeer lekkere gratis BBQ verzorgd door het VKS BBQ team met Marc ,Martine , Natalie , Conny en Joel .

P1060421.JPG

 

VKS dankt dan ook de hele Club de Littoral Nord voor het perfect verloop en voor het in stand houden van deze wel heel leuke wedstrijd en hopelijk kunnen we er volgend jaar een vervolg aan breien . .

P1060433a.jpg

 

 

 

 

————————————————————————————————————————————— 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties